Tips för dig som börjat på gymmet nyss

Har du nyss börjat träna på gym Nyköping? Grattis till ett bra val! Dock finns det ett par bra tips du kan ta till dig då du börjat på ett gym. En sak många gör, är att försöka dölja att man är nybörjare på gymmet. Det är bättre visa att du är grön när det gäller att träna på gym. Du kan då få hjälp av mer erfarna personer som kan visa hur maskinera fungerar. Du kan även satsa på att anlita en PT som hjälper dig med din träning. 

En sak i taget

Se till att inte gå ut allt för hårt i början. Du kommer kanske då ta ut dig samt tappa motivationen. Resultat sker inte över en natt, utan kommer över tid. Trappa upp träningen gradvis samt sätt upp olika delmål. Du kan även sätta upp ett schema att följa, då är det lättare att du når dina mål.

Fler bra tips

Tänk på att vila, för det är då muskeltillväxten sker. Så se till att du inte tränar högintensivt mer än max tre gånger i veckan. Du bör inte heller träna kondition och styrka samtidigt. Det då konditionsträning kan ha en hämmande effekt på muskeltillväxten. 

Utöver detta, se till att variera din träning, samt se till att få ordentligt med sömn. Se till att sova minst 7-8 timmar per natt.  Se även över vad du äter. Kosttillskott kan vara bra, men försök få i dig den mesta näringen via maten. 

21 Nov 2020