Behöver du personlig assistans?

Personlig assistans, det är något som man kan få, om det är så att man har behov av hjälp med de grundläggande behoven som det kallas. Dessa behov är saker som de flesta, friska människor gör utan att tänka på att de gör det. Det är saker som att andas, äta, sköta sin hygien eller att klä av och på sig. En del personer klarar dock inte av att göra detta på egen hand. De måste då har personliga assistenter som hjälper dem med det. Om det är så att du har behov av personlig assistans, så finns det ett bra assistansbolag att vända dig till. De heter Ekens Assistans. För att veta om du har rätt till assistans, så måste du göra en ansökan. Det gör du via din egen kommun, om du behöver hjälp mindre än 20 timmar. Är det mer än 20 timmar du har behov av hjälp, då ska du ansöka via Försäkringskassan.

Vad gör en personlig assistent?

En personlig assistent, den utgår från dig och vad du behöver hjälp med. Den ena arbetsplatsen är sällan lik den andra. Det eftersom att alla olika brukare, som en person i behov av assistans kallas, har olika behov. 

Det som en personlig assistent ska göra, det är att underlätta ditt dagliga liv kan man säga. Så att du kan leva som alla andra, fast att du får hjälp. 

20 Jul 2022