Viktigt med vaccinationer

Att vaccinera sig är en viktig åtgärd för att skydda sig själv och andra från allvarliga sjukdomar. Det finns idag olika sorters vaccin och vaccineringar. Som metod är den effektiv, eftersom att det kan förbygga att sjukdomar sprids. Vaccin har räddat miljontals liv över hela världen.

Om du är intresserad av att veta mer om vaccination mot COVID-19 och hur man kan boka en tid för att vaccinera sig, besök då www.maccpeople.se. Hos dem kan du även vaccinera dig mot TBE, bältros och säsongsinfluenda. 

En säker och beprövad metod

Vaccinationer är en säker och beprövad metod för att bekämpa sjukdomar. Man testar alltid alla vacciner mycket noga samt att de godkänns även av myndigheter före de blir tillgängliga för allmänheten.

Biverkningar är sällsynta, men det är viktigt att rapportera eventuella biverkningar till sjukvården så att de kan övervakas och rapporteras till läkemedelsmyndigheter.

Att välja att vaccinera dig är ett ansvarstagande steg för att skydda dig själv och andra. 

Vad är vaccin?

Vaccin är ett sorts läkemedel som gör att du eller ditt barn inte blir sjuk i den sjukdom som vaccinet skyddar mot. Dock går det inte att vaccinera sig mot alla sorters sjukdomar. 

Vilka sjukdomar kan man vaccinera emot?

Det som framför allt går att vaccinera sig mot är infektionssjukdomar som sprids med bakterier eller virus. Dock är det bra att veta att inget vaccin ger ett fullständigt skydd mot sjukdomen, men skyddet är väldigt bra. Drabbas man av sjukdomen efter vaccination så blir det oftast lindrigare. 

24 Mar 2023