Tre sätt att bära ett spädbarn

Små barn är ömtåliga, det vet ju alla och att bära dem det är något man gör väldigt försiktigt. Stöd för nacke, och alltid se till att de inte kan ramla ner på marken eller i golvet är saker som är en självklarhet. Men hur bär man dem bäst när man ska gå lite längre? Jag har kikat på lite olika alternativ och hittat tre sätt som jag själv gillar. 

Bärsjalen ger närhet

Tittar man runt om i världen så är bärsjalen faktiskt otroligt vanlig. I många asiatiska länder, och även i Afrika, så bär de barnen i en sjal som man knyter på ett speciellt sätt. Denna trend kom till Sverige för några år sedan och har slagit igenom stort. På bastitest24 kan du läsa mer om bärsjalar och vilka som är bäst. 

  • Fördelar med bärsjal: Man får kroppskontakt vilket ger barnet ett lugn. Är sjalen knuten på rätt sätt så kan barnet omöjligt ramla ur. 
  • Nackdelar med bärsjalen: Den går att knyta fel och det finns då risk att man tappar sitt barn. 

Bärsele

Innan bärsjalen blev poppis var det bärsele som gällde här. Den är bra den också med ger inte riktigt samma närhet som en sjal. Jag gillar selen för att den känns säker att ha på sig. Alla remmar och spännen gör att man får en stor trygghetskänsla.

Köra i vagn

Att köra sitt barn i en barnvagn ger ingen kontakt alls. Det är naturligtvis en fördel att barnet kan sova tryggt men man bär ju inte egentligen. Köra med barnvagn är nog ändå det vanligaste sättet att transportera sitt barn, men jag föredrar nog sjalen. 

24 Jun 2021