Mindre ont i hälen med tejpning

Att få problem med foten eller fötterna, det är ganska vanligt idag. Att ha smärta i foten eller hälen kan vara ganska påfrestande. Det går dock att hitta olika sorters hjälpmedel som gör att smärtan lindras. Just ont i hälen, där kan det hjälpa att tejpa. Det görs oftast vid hälsporre, hälkuddesyndrom och Severs skada. Att tejpa hälsporre är bra eftersom det gör att du kan få en bra avlastning. Det fungerar oftast bra att använda så kallad kinesiologitejp. Du kan även välja att använda dig av  vanlig vit coach- eller sporttejp. 

Fler sätt att lindra ont i hälen

Det finns en mängd andra saker du kan göra för att lindra din smärta i hälen. Bland annat kan du se till att minska belastningen på din häl som du har ont i. Är du överviktig kan det vara bra att försöka gå ner i vikt. Minska dina fysiska aktiviteter under tiden du har ont, särskilt om dina besvär orsakats av överbelastning.

Det finns även olika sorters inlägg som kan hjälpa till att avlasta eller dämpar stötar. Dessa har du då i skorna. Se gärna även över vad det är för skor du har idag, kanske det även är dags att byta dem.

För det mesta går besvären över av sig självt, men gör det inte det, så se till att ta kontakt med någon inom vården för att få rätt hjälp för just dina problem.

14 Jan 2023