Skapa en hållbar livsstil kring träning och kost

Kost och träning, det hör samman. Det går att få en livsstil där detta ingår, så att träningen blir hållbar, att man äter bra för att prestera samt kunna sova bra. För att prestera ännu bättre så kan man satsa på tillskott från Fitline. Läs  mer om Fitline här. 

Ett bra tips jag kan ge är att skippa allt vad dieter heter. Det kan kännas lockande att hoppa på det, för att få snabba resultat, men träning och kost bör ses som något som ska hålla livet ut. Att tänka långsiktigt är en bra nyckel för att få framgång.

Sen är det viktigt att inte ge upp. Det är alltid tufft i början, att göra förändringar. Skapa rutiner som fungerar för dig helt enkelt. 

Kost är en viktig del

Kosten är en annan nyckel för att nå framgång, särskilt med träningen. Det är som ett bränsle för att kunna prestera på bra sätt. Det är bra att få in mycket grönt i kosten, så grönsaker av olika slag bör alltid finnas med på tallriken. Grova grönsaker är bra, så som rotfrukter, broccoli, blomkål, vitkål och bönor då dessa mättar bra och är extra rika på näring och nyttiga fibrer.

Fullkorn är även det ett bra alternativ att välja. Det är bra då fibrerna i dem mättar mer samt de minskar risker för bland annat typ-2-diabetes och hjärt- och kärl-sjukdom.

Skippa ven att ha förbud. Det är bättre att tillåta sig att äta godis och annat, ibland, men inte alltid.

2 Dec 2022