Lyckas med din vaxning

Det är en stor skillnad mellan att vaxa sig själv hemma mot att göra det på en salong för vaxning. Det gäller att ha koll på vad man gör för att det inte ska göra jätteont, och för att man ska slippa göra om det för att man inte fick med alla håren. Jag tänkte därför tipsa lite om hur man gör för att lyckas med vaxningen hemma. 

  • Stryk alltid på vaxet medhårs! 
  • Dra alltid mothårs. 

Det kommer givetvis att kännas en del. Det gör det alltid. Men om du gör fel här så kommer du att få göra om alltihop eftersom alla håren inte följde med. Lägger man på vaxet mothårs kommer en del hår att resa sig och får inte tillräckligt med vax på sig. Drar du medhårs gör det visserligen mindre ont, men många hår dras inte ut. 

Du ska inte smörja efteråt

Man skulle ju kunna tro att det är bra att smörja in huden direkt efter en vaxning. Men så är inte fallet. Till skillnad mot en professionell ansiktsbehandling så är vaxning något som skapar stress i huden. Att du stänga igen alla porer är dumt. Det kommer att bildas lite kollagen tror jag det är, och om du stänger in den så kan du får som stora finnar överallt. Så låt huden vila 1 - 2 dagar efter vaxningen för allra bästa resultat. Jag hoppas du lärt dig något av mig, och att din vaxning hemma går som en dans nu. 

14 Feb 2019