Få ihop livspusslet i år också

Är det någon som är trött på hösten? Löven har för länge sedan övergått i gult och rött. Regnet strilar ner och vissa dagar har vi riktiga höststormar. Under hösten har vi en massa nystarter; nya projekt på jobbet bland annat. Som tur är har jag ett arbete som jag älskar, som är så där lagom omväxlande så att man inte tröttnar på arbetsuppgifterna. Det är nystart för barnen. En del av dem i ny klass, andra får nya klasskompisar. I år har dottern som går i femman börjat rida, på riktigt. Jag som alltid har älskat att rida har väntat på att även hon skulle bli intresserad. Finns det något härligare? Ta ut sin häst en solig dag, sitta upp och sedan trava iväg in i skogen. Där kan man hoppa av, låta hösten beta lite och sedan rida hem, rykta av hästen, ge henne något att äta och sedan låta henne vila.

Stallet en social plats

Tjejerna som samlas i stallet lär sig otroligt mycket. Det handlar inte bara om skötseln av hästarna och hur stallet fungerar, utan om sig själva och om varandra. Hästarna lär oss mycket; hur vi kan vinna deras förtroende. Även hästarna har bra och dåliga dagar. Och så är de ju så olika. De är kloka, intelligenta djur. Tyvärr har inte alla hästar det bra i våra stall. Mycket beror på ledningen i stallet om de har det bra eller inte. Tyvärr har jag sett för mycket för att enbart gilla stallen i vår stad. Men för våra tjejer är det en bra fritidssysselsättning. De lär sig ledarskap, sammanhållning, hur de ska göra för att peppa varandra och så vidare. Det som lägger börda på oss föräldrar är förväntningarna på att hjälpa barnen tjäna pengar till föreningen.

Finns bra företag som hjälper barnen

Som tur är har jag hittat ett företag som gör reklam om att de kan låta barnen ta hem vinsten av en försäljning av kakor och godsaker, som heter Kakservice. Av dem kan barnen beställa hem deras chokladbollar, lösgodis och havreflarn. Då kan tjejerna tjäna pengar på att sälja dem. Jag funderar på att ta med till jobbet och låta jobbkompisarna köpa godsaker till eftermiddagsfikat. Man kan ju köpa själv och skänka bort några lådor med de godaste kakorna. Jag tror vi tar hem och provsmakar först, så vi vet vad det är de ska sälja. Tur att man är godissugen, annars skulle de väl inte få så mycket sålt. Vi får önska dem lycka till nu med försäljningen.

30 Nov 2017