Besök Örebro

En trevlig stad i Sverige, det är Örebro. Eller jag har inte varit där en massa, men ska snart dit igen. Har en kompis som bor där, som nyss flyttat och bytt lägenhet. Hon var smart att anlita flyttstäd Örebro, så hon slapp städa själv. Hon anlitade Anette Allservice som gjorde ett mycket bra jobb. De gånger hittills jag varit i Örebro, så har jag hunnit med bland annat slottet, det ni ser på bilden. Sedan även så klart kollat i Svampen, som är ett känt landmärke för staden. Detta vattentorn har funnits på plats ända sedan 1958. Dels används det än idag som ett vattentorn, men är då alltså även öppen för besökare.

Se och göra i Örebro

Om även ni är sugna på att åka till Örebro så finns det flera trevliga saker att se och göra. Bland annat finns det en konsthall, med samtidskonst. Det i form av Örebro konsthall. På Järntorget finns det en häftig tidslinje, som beskriver viktiga händelser som skett mellan 1810 fram till 2010 i Örebro, Sverige och i världen. Denna tidslinje finns framför statyn av Karl XIV Johan även känd som Jean Baptiste Bernadotte.

Om du har barn, ta då med dem till Gustavsvik Lost City för badäventyr! Där finns Sveriges längsta och häftigaste vattenrutschbanor! De heter Jungle Escape, Treasure Hunter och River Run. I anslutning till vattenlandet finns det även en campingplats med stugby.

Kommer att ta en vecka på min semester för att besöka min kompis i hennes nya lägenhet och även då passa på att se en del av alla dessa saker. 

8 Jun 2021